Mentálhigiénés és életvezetési tanácsadás

 

51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről
10. §
(6) A kulturális, valamint a sporttevékenységek támogatásáról a felsőoktatási intézmény térítési és juttatási szabályzatában meghatározott szerv – az Nftv. 61. § (2) bekezdése alapján – a hallgatói önkormányzat egyetértésével dönt azzal, hogy
a) a kulturális tevékenységek körébe tartozik különösen a felsőoktatási intézmény keretei között a hallgatók részére szervezett, illetve nyújtott kulturális tevékenység, rendezvényszervezés, karrier-tanácsadás, életviteli és tanulmányi, valamint mentálhigiénés életvezetési tanácsadás;

A Széchenyi István Egyetemen működő Egyetemi Szolgáltató Központ főbb tevékenységei alapján 4 egységbe szerveződve látja el feladatait: 

  • Karrier tevékenység
  • Öregdiák tevékenység
  • Kommunikáció és rendezvényszervezés
  • Felvételi Iroda

A karrier tevékenységen belül egyik feladatkör a hallgatói karrier és életpálya tanácsadás.

Ehhez a tevékenységhez kapcsolódóan (mely elsősorban a jövőorientáció felé elkötelezett), de ezt kiegészítve, azon hallgatók részére, akik a tanulmányaikban megrekedtek, családi vagy egyéb okokból kifolyólag lelkileg segítségre szorulnak létrehozunk egy mentálhigiénés életvezetési tanácsadást is.

Mindezt a SZE valamennyi hallgatója részére díjmentesen, bizalmasan, kérésre akár anonim módon is tesszük. Legfőbb feladatunk elősegíteni a felsőfokú tanulmányok eredményes folytatását, ennek érdekében segítséget nyújtunk: tanulmányi-, beilleszkedési-, és mentálhigiénés problémák esetén és krízis helyzetekben.

Miért jó ez a hallgatóknak?

  • Ha eljössz egy tanácsadásra, akkor lehetőséged nyílik arra, hogy az életedben gondot okozó, zavaró, számodra sok nehézséget okozó, vagy megoldhatatlannak tűnő dolgokat, problémákat (magánéleti, családi, párkapcsolati) új megközelítésben foghasd fel - és ezáltal hatékonyabban birkózz meg velük.
  • A tanácsadó és a kliens (azaz aki “tanácsot kér” tőle) között bizalmas légkör alakul ki, amely lehetővé teszi a kommunikációt, a feltárást, a változást és a fejlődést. A tanácsadás során a kliensnek megvan az az előnye, hogy azonnali visszajelzést kap a tanácsadótól viselkedését, érzéseit és terveit tekintve.

Amennyiben egy személyes problémádról szeretnél e-mailen keresztül beszélgetni egy mentálhigiénés szakemberrel, ezt is megteheted.

bogdanyi@sze.hu

Telefonos időpont egyeztetés: 06/20-8242-567

GIVK Eseménynaptár

Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. november 25. 06:00 - 2021. december 19. 23:55
ÁDVENTI VÉRADÁS 2021. december 2. 08:00 - 12:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. december 3. - 2021. december 4.
Vizsgajelentkezés kezdete 2021. december 6. 08:00 - 09:00