A hallgatók nem a múlt, hanem a jelen és a jövő technikájával ismerkedhetnek meg

Mészáros István.jpg

Mészáros István mesteroktató s egyben Széchenyi Alumni idén negyven éve vette fel a munkát a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében. Mint mondta, megtiszteltetés volt, ha valaki az akkori főiskolán dolgozhatott. „Itt jelenleg is minden adott a szakmai fejlődésre” – tette hozzá.

Kezdetektől fogva a laborokban vett részt a hallgatók gyakorlati oktatásában, és hamar rájött, hogy ezt a munkát neki találták ki. Később az elméleti oktatásba is bekapcsolódhatott. 1993 óta pedig az egyetem telefonos rendszerét is üzemelteti.

„A kilencvenes évek végén a laborokban lévő elavult technikai eszközöket elkezdtük lecserélni. Szakmai kapcsolataim révén sikerült forrást szerezni a fejlesztésre, és ekkor kezdtem kialakítani a Távközlési Laboratóriumot. Néhány év fejlesztés után – a szakma képviselői szerint – az ország legjobban felszerelt távközlési oktatólaboratóriuma nálunk működik. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan labort sikerült létrehozni, amelyben a hallgatók nem a múlt, hanem a jelen és a jövő technikájával ismerkedhetnek meg. Több olyan megoldásunk van, melyből az országban az egyetlen csak nálunk található” – mutatott rá Mészáros István.

A mesteroktató a labort az egyetem és a támogatók segítségével azóta is folyamatosan fejleszti. Legfontosabb célja mindvégig, hogy a hallgatók a legújabb hálózati eszközöket és megoldásokat ismerhessék meg.

 

Mészáros István a Távközlési Tanszék munkatársa. 2000 és 2002 között a Főiskolai Tanács, 2002 és 2018 között pedig négy cikluson keresztül a Szenátus tagja volt.

A Széchenyi Egyetem jubiláló munkatársaival készült további interjúk itt olvashatók. 

Egyetemi eseménynaptár

Nordic walking 2024. április 22. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. április 29. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00
NFI Filmklub - Ternovszky Béla: Macskafogó 2024. május 6. 18:00 - 20:00