Szakkollégiumok

A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karon két szakkollégium működik: a Jedlik Ányos Gépészmérnöki és Villamosmérnöki Szakkollégium, valamint a Neumann János Informatikai Szakkollégium.  A szakkollégiumok teret adnak a hallgatói tehetséggondozásnak, a magas színvonalú hallgatói szakmai tevékenységek kibontakozásának és a folyamatos szakmai fejlődésnek.

 

JEDLIK ÁNYOS GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS VILLAMOSMÉRNÖKI SZAKKOLLÉGIUM

A 2009-ben létrejött szakkollégium összefogja az egyetem gépész- és villamosmérnöki területen működő hallgatói önktevékeny köreit és versenycsapatait. 

A szakkollégium programigazgatója: Dr. Pup Dániel (pupd@sze.hu)

A szakkollégium szekciói:

Arrabona.jpg Az ART saját tervezésű és építésű belsőégésű formula járművel vesz részt a Formula Student versenysorozatban. Részlegei az Aerodinamika, a Driverless, az Elektronika, a Hajtáslánc, a Járműdinamika, a Karosszéria és a Menedzsment. 

https://arrabonaracing.hu/

szengine-piros.JPG A SZEngine a világon teljesen egyedülállóan egy belsőégésű versenymotort tervez, gyárt, illetve fejleszt a Formula Student versenysorozatban induló csapatok számára. Részlegei a Menedzsment, a Design, az Elektronika, a Fékpad, a Hibrid hajtáslánc fejlesztés, a Termodinamika és a Teszt.

https://szengine.hu/

szenergy.png A SZEnergy elektromos járművek fejlesztésével és építésével foglalkozik és a Shell Eco-marathon energiahatékonysági versenyeken vesz részt. Csoportjai a Gépészet, az Elektronika, az Informatika, az Autonóm járműfejlesztés és a Menedzsment. 

https://szenergy.hu/

szesat.jpg A SZESAT csapat tevékenységei közt szerepel rádióamatőr műholdakon keresztüli kommunikáció, ballonkísérletek, meteorológiai műholdak adatainak vétele, Föld - Hold - Föld kommunikáció, saját műholdmodul illetve műhold építése és a SZEPPELIN léghajó építése.

http://sat.sze.hu/

 

NEUMANN JÁNOS INFORMATIKAI SZAKKOLLÉGIUM

A Neumann János Informatikai Szakkollégiumot 2014 nyarán alapították. Céljai közé tartozik céges együttműködések kialakítása, szakmai kirándulások és gyárlátogatások szervezése, saját szervezésű kurzusok indítása, különböző projektekben való közreműködések, a tagok TDK részvételének, kutatási tevékenységének támogatása. 

A szakkollégium programigazgatója: Hollósi János.

E-mail: info@njszk.hu 

További információ: https://njszk.sze.hu/

Egyetemi eseménynaptár

Téli-tavaszi nyitvatartási rend 2022. december 22. - 2023. február 5.
Szenátusi Ülés 2023. január 30. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2023. február 1. - 2023. február 4.
AHJK, GIVK közös diplomaátadó 2023. február 25. 14:00 - 16:00