Hallgatói kiválósági program - II. Challenge Workshop - PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG A GIVK HALLGATÓINAK

A 2023 tavaszán meghirdetett kari Hallgatói Kiválósági Program keretében immár második alkalommal került meghirdetésre a Hallgatói Challenge Workshop és a hozzá kapcsolódó pályázati felhívás. Tehetséges hallgatóink ezúttal a Kari Napok rendezvénysorozaton, 2023. november 14-én ismerkedhettek meg ipari partnereink valós, kihívást jelentő feladataival, melyek megoldására maximum 3 fős csoporttal jelentkezhetnek. A kiválasztott csoportok tagjainak lehetőségük nyílik szakmai és kutatási tapasztalat szerzésére, nemzetközi folyóiratcikk írására és TDK feladatra. 

 

A rendezvényt Prof. Dr. Horváth Zoltán dékán nyitotta meg, aki bemutatta a Hallgatói Kiválósági Program hátterét, vízióját és elemeit, valamint buzdította a hallgatókat arra, hogy éljenek a rendelkezésükre álló lehetőségekkel, csatlakozzanak szakkollégiumokhoz, kari kutatócsoportokhoz, próbálják ki magukat demonstrátorként a tanszékeken. A program egyik kiemelt fókusza a publikációk és a TDK támogatása, melyhez többek között az eseményen bemutatott ipari kihívások is témát szolgáltathatnak.

Az eseményen három ipari partnerünk képviselői vettek részt.

Elsőként Stinner Szabolcs, MELECS EWS GmbH Magyarországi Fióktelepe mérnökség vezetője mutatta be a vállalat tevékenységét, majd öt szakmai kihívást jelentő feladatot ismertetett a hallgatókkal.  

II.ChallengeWorkshop_melecs.jpg

 

A Rába Fejlesztési Intézetet Légmán László fejlesztő mérnök képviselte a rendezvényen. Bemutatta a Rába történetét, illetve a cégcsoport fő profilját, majd részletesen felvázolta a vállalat által kitűzött feladat szakmai tartalmát. 

II.ChallengeWorkshop_raba.jpg

 

Az eseményen harmadikként mutatkozott be Szabó Levente, aki az SMC Hungary Kft. feladatát ismertette az érdeklődő hallgatókkal. Az előadásokat követően a hallgatók kérdéseket tehettek fel az elhangzott feladatokkal kapcsolatban, konzultálhattak a cégek képviselőivel.

II.ChallengeWorkshop_smc.jpg

 

Az érdeklődőknek két hét áll rendelkezésükre, hogy maximum 3 fős csoportban munkatervet adjanak be. A feladatot kiíró cég és a kar közösen dönt a támogatandó csoportról. A megvalósításhoz a cég szakmai hátteret, például mérési lehetőséget, a kar pedig anyagi támogatást nyújt a hallgatóknak. A projektek várható időtartama néhány hónap. 

Azok is adhatnak be munkaterv-javaslatot, akik nem voltak jelen személyesen a workshopon. A kar hallgatói Neptun üzenetben kapták meg a hét feladat rövid leírását és a pályázat benyújtásának részleteit. 

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023.11.30.

 

 

 

Egyetemi eseménynaptár

Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00
NFI Filmklub - Ternovszky Béla: Macskafogó 2024. május 6. 18:00 - 20:00
Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 8. 18:00 - 19:00
Parlamentek Európában 2024. május 9. 13:00 - 17:40