Rangos középiskolai matematika verseny szervezésében működtek közre a GIVK munkatársai

2024. február 24-én rendezték meg a Bolyai Társulat nagy múltra visszatekintő matematika versenyét, a XXXII. Megyei Középiskolai Matematika Versenyt az Audi Hungaria Iskolaközpontban. Az intézmény hagyományteremtő szándékkal az idei évben Nemzetközi Matematika Versenyt is hirdetett a megyei versennyel párhuzamosan, melyen 6 ország több mint 160 diákja vett részt.  Egyetemünk részéről a Matematika és Számítástudomány Tanszék tanszékvezetője, Prof. Dr. Horváth Zoltán egyetemi tanár, valamint Kocsis Albert Tihamér egyetemi tanársegéd működött közre a versenybizottságban.

A megyei versenyen részt vevő diákok két korcsoportban, gimnáziumi, valamint technikumi kategóriában mérték össze tudásukat. Iskolánként legfeljebb hat tanuló nevezhetett, legfeljebb három tanuló a 9-10. évfolyamról és legfeljebb 3 tanuló a 11-12. évfolyamról. A nemzetközi versennyel az Audi Iskola a német külföldi iskolában tanuló diákokat szólította meg Európa-szerte, az idei évben ír, német, cseh, szlovák és bolgár fiatalok is bekapcsolódtak a megmérettetésbe.

bolyai matekverseny_sze_givk._2pg.jpg

Az eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere, Csóka Gézáné, a Bolyai Társulat elnöke, és Michael Eichmair, a Bécsi Egyetem matematika professzora. A Széchenyi István Egyetemet Prof. Dr. Horváth Zoltán, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar dékánja, a Matematika és Számítástudomány Tanszék tanszékvezetője képviselte, aki egy előadást is tartott a délutáni program keretében.

Az Audi Hungaria Iskolaközpont és a Széchenyi Egyetem között szoros az együttműködés, az intézmény számos lehetőséget kínál a diákoknak a matematika és az informatika területén. 2022 tavaszán Prof. Dr. Horváth Zoltán dékán úr vezetett egy délutáni tehetséggondozó kurzust az iskola tanulói számára a HiDALGO Kiválósági Központ városi légszennyeződés számítógépes modellezése és ennek várostervezési felhasználása című tudományos projekt keretében. Azóta a kurzuson részt vett több hallgató is bekapcsolódott az Út a felsőoktatásba programban meghirdetett felvételi előkészítő képzésekbe.

 

Fotó:

Audi Shule
 

Források:

Kisalföld: Nemzetközi verseny - A matematikát ünnepelték a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban

Kisalföld: A matematika az Audi-iskolába költözött

Győr+: Rangos matematika versenyt tartottak az Audi Iskolában

Győri Szalon: I. Nemzetközi német matematika verseny A győri Audi Hungária Iskolaközpontban

Egyetemi eseménynaptár

Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00
NFI Filmklub - Ternovszky Béla: Macskafogó 2024. május 6. 18:00 - 20:00
Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 8. 18:00 - 19:00
Parlamentek Európában 2024. május 9. 13:00 - 17:40